U bent hier: Home » Te zien in het Museum

Te zien in het Museum

Deze pagina naar iemand opsturen Deze pagina afdrukken
Fotovoorstelling Te zien in het Museum

 

Te zien in het Museum

Ooit al een stegosaurusskelet in elkaar gestoken? Oog in oog gestaan met een briesende buffel? Of zou je wel eens in de huid van een Neanderthaler willen kruipen? Waar wacht je nog op? Neem een duik… in een museum dat leeft!

Decoratiebeeld

Nieuwe zalen in voorbereiding …

In het voorjaar van 2013 starten we de tweede fase van de renovatiewerken van onze vaste zalen. Na de Galerij van de Dinosauriërs, de Evolutiegalerij en de zalen 250 jaar Natuurwetenschappen en BiodiverCITY, werken we aan twee nieuwe galerijen ...

Dinosauriërs

Bezoek onze Galerij van de Dinosauriërs, de grootste dinosaurustentoonstelling van Europa. Ze is helemaal gewijd aan hun ontdekking en onderzoek.

Mosasauriërs

In de tijd toen de tyrannosaurus de continenten domineerde, schuimden gigantische roofhagedissen de oceanen af… (opening op 02.04.2014)

PaleoLAB

Het paleoLAB is een ontdekhoek, helemaal gewijd aan de wereld van de fossielen. Voor kinderen vanaf 5 jaar. Open tijdens de (Belgische) schoolvakanties.

Evolutie

De immense rijkdom aan soorten op onze planeet is het resultaat van een eeuwenlange evolutie. Maak een reis doorheen de tijd in het Museum, en ontdek je vroege voorouders ...

BiodiverCITY

Nee, een stad bestaat niet alleen uit straatstenen, muren en beton! Je ontdekt er alles over in BiodiverCITY, een permanente galerij over biodiversiteit in de stad.

Dierenrijk

Zilvervisjes en goudhazen, aardwolven en waterzwijnen, beervlinders en vogelspinnen, zeekatten en hondshaaien… In de permanente zalen kan je van de rijkdom van het dierenrijk proeven.

Mineralen

Prachtige kristallen, geslepen edelstenen, meteorieten en kostbare stalen van maanstenen nemen je mee doorheen hun glansrijk bestaan.

250 jaar Natuurwetenschappen

De geschiedenis van het Museum zit vol verrassende verhalen. Ontdek hoe een 18e eeuws rariteitenkabinet veranderde in een modern onderzoekscentrum en een vernieuwend museum.

Tijdelijke tentoonstellingen

De tijdelijke tentoonstellingen van het Museum zijn telkens weer een groot succes! Ontdek hier de huidige en toekomstige expo's, of steek je neus in onze archieven.

Meer dan het Museum

Unieke stukken, interactieve spelletjes, sfeervolle zalen… Maar wat leeft er boven je hoofd, of achter de muren? Ontdek het hier! Want het Museum is meer dan het museum ...

Bereikbaarheid

De weg naar het Museum, met eigen of openbaar vervoer.

 

> Klik hier voor 360° foto's van onze zalen (deze site wordt geopend in een nieuw venster)

 
Laatst gewijzigd : 20 maart 2014